Toyota Private Lease

Private Lease een nieuwe Toyota vanaf € 179,- per maand*.

Rijd voor een vast bedrag per maand compleet zorgeloos in een nieuwe Toyota met Private Lease. Dat is inclusief wegenbelasting, verzekering, reparatie, onderhoud en banden. U betaalt alleen nog de benzine. Bovendien kunt u uw auto zelf samenstellen. En met Private FlexLease is uw contract al na 1 jaar maandelijks opzegbaar!

Waarom Toyota Private Lease?

Nieuwe auto rijden zonder borg of aanbetaling
Altijd opzegbaar bij ontslag of ongewenst inkomensverlies
Tussentijds aanpassen van het kilometrage is mogelijk
Tijdelijk Schadeverzekering inzittenden inbegrepen
Auto inruilen én vooruitbetalen mogelijk

All-in, u betaalt alleen nog de benzine

wegenbelasting
Wegenbelasting
Toyota Private Lease is inclusief wegenbelasting
verzekering
Verzekering
Uw Toyota is volledig verzekerd: WA-verzekering met cascodekking
onderhoud en reparatie
Onderhoud & Reparatie
Gespecialiseerde Toyota monteurs werken aan uw auto
afleverkosten
Afleverkosten
U betaalt geen extra kosten voor het afleveren van uw Toyota
24-uurs pechhulp
24-uurs pechhulp
U kunt rekenen op pechhulp in Europa
vervangend vervoer
Vervangend vervoer
Bij werkzaamheden langer dan één werkdag
bandenservice
Bandenservice
Vervanging van versleten banden

Wilt u Toyota Private Lease op een ander model?

Vindt u niet het model waarin u specifiek geïnteresseerd bent? Geen probleem bij Toyota Financial Services! Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Veelgestelde vragen

Toyota Private FlexLease biedt u naast alle voordelen van Private Lease ook de mogelijkheid om uw auto al na 1 jaar zonder extra kosten en zonder opgave van reden in te leveren. Met Private FlexLease wordt uw contract na 1 jaar maandelijks opzegbaar zonder beëindigingskosten. De opzegging dient 1 maand van tevoren schriftelijk gemeld te worden aan Toyota Financial Services.

Om een Toyota Private Lease contract af te sluiten hebben wij altijd de volgende gegevens van u nodig:

  • Naam
  • Adres
  • Woonplaats
  • E-mailadres
  • Offerte van de auto, inclusief accessoires
  • Kopie inkomstenbewijs (maximaal 2 maanden oud)
  • Kopie geldig legitimatiebewijs (voor- en achterkant)
  • Recent bankafschrift met de afschrijving van de woonlasten
  • Inzicht in uw andere betaalverplichtingen (bijvoorbeeld alimentatie of studiefinanciering)
  • Kopie polis overzicht waar de schadevrije jaren op vermeld staan

Wij registreren een gedeelte van het private-leasebedrag bij het BKR. Er wordt 65% van de totale termijnen geregistreerd.

Een voorbeeld:
Uw termijnbedrag is € 250,- en u heeft looptijd van 48 maanden gekozen. In totaal betaalt u dus 48 x € 250,- = € 12.000,-. Voor de BKR-registratie wordt dan een bedrag geregistreerd gelijk aan 65 procent van € 12.000,- = € 7.800,-.

Private-leasecontracten worden bij het BKR geregistreerd om particulieren te beschermen tegen te hoge financiële lasten. Toyota Financial Services bekijkt en beoordeelt samen met u hoeveel u wilt en kunt betalen. Zo heeft u de garantie dat u altijd de maandelijkse kosten kunt betalen.

Ja, u kunt uw auto inruilen. U kunt de waarde van uw auto uitgekeerd krijgen maar u kunt ook het bedrag gebruiken als vooruitbetaling. Hierdoor wordt uw maandbedrag lager. U kunt maximaal 25% van de waarde gebruiken voor de vooruitbetaling.

Ja, aantoonbare schadevrije jaren leveren u korting op. In onze private-leasecalculator kunt u aangeven hoeveel schadevrije jaren uw heeft. Op basis van uw invoer verandert het private-leasemaandtarief. Indien u gebruikt maakt van uw schadevrije jaren dienen wij het bewijs hiervoor voor opmaak contract te ontvangen.

U kunt voor zaken als onderhoud en reparatie terecht bij iedere officiële Toyota dealer in Nederland.

Ja, dat kan tot maximaal 2 maanden voor de overnamedatum. Bij interesse kunt u een e-mail sturen naar wagenparkbeheer@toyotafs.nl om de overnameprijs op te vragen. Hiervoor hebben wij de volgende gegevens van u nodig:

  • Het kenteken
  • De gewenste overnamedatum
  • De kilometerstand op de gewenste overnamedatum
Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met uw Toyota dealer.

U betaalt eigen risico als de schade niet te verhalen is op de tegenpartij. Als de schade is veroorzaakt door een tegenpartij dan wordt de reparatie verhaald bij zijn/haar verzekeringsmaatschappij en wordt uw eigen risico niet aangesproken. Het eigen risico per schadegebeurtenis is bij cascoschade € 300,- en bij ruitschade € 90,- Dit blijft de gehele looptijd hetzelfde bedrag.

Bij overlijden zullen wij zorgen dat zaken snel en simpel worden afgehandeld, voor u een zorg minder. De nabestaanden kunnen het contract zonder extra kosten opzeggen of overnemen. Als het contract ook op naam van een partner staat, kan deze in de auto blijven rijden. Uiteraard kijken we samen naar de financiële situatie. Mocht blijken dat de auto niet meer financieel haalbaar is dan kan de auto worden ingeleverd en wordt het contract zonder extra kosten beëindigd.

Bij verlies van inkomen kunt u in de volgende gevallen kosteloos het contract opzeggen:

 • Gedwongen ontslag dat niet uw eigen schuld (op staande voet) is
 • 80% of meer arbeidsongeschikt
 • Echtscheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap

Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

 • U moet aantonen dat het geval zich heeft voorgedaan.
 • U moet aantonen dat u daardoor de leasetermijnen niet meer kunt betalen. Dit gebeurt door middel van een nieuwe inkomsten/lastenberekening.
 • U heeft altijd aan alle verplichtingen uit deze overeenkomst voldaan.

Een beëindiging gaat altijd in op de laatste dag van de maand. U betaalt alleen extra kosten als u meer kilometers heeft gereden dan is afgesproken. Als de auto schade heeft die niet gemeld is kunnen wij het eigen risico en een eigen bedrage aan u doorbelasten.

Ja, dat kan. Bij voortijdige beëindiging tijdens het eerste jaar dient u alle termijnen (12) van dat jaar te voldoen, alsmede 40 procent van de resterende termijnen van het totale contract.

Een voorbeeld:
Uw contract heeft een looptijd 48 maanden en het maandbedrag bedraagt € 250,-.Het contract wordt beëindigd in het eerste jaar, in de 6e maand. U betaalt dan 6 x € 250,- = € 1.500,- + (40 % van € 9.000,- = € 3.600,-). Dus: € 1.500,- + € 3.600,- = € 5.100,-. Indien na het eerste jaar het contract voortijdig wordt beëindigd, betaalt u een vast percentage van 40 procent van de resterende termijnen van het totale contract. De hoogte van de opzeggingsvergoeding bij het opzeggen van uw private-leasecontract na het eerste jaar kan op twee wijzen berekend worden:

Berekeningswijze 1:
De opzeggingsvergoeding is een vast percentage van 40 procent van de resterende termijnen die u zonder de opzegging nog zou moeten betalen.

Berekeningswijze 2:
De opzeggingsvergoeding is het verschil tussen de totale termijnen die u heeft betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging én de totale – hogere – termijnen die u tot dat moment had moeten betalen als u direct de overeenkomst voor de kortere duur was aangegaan. De laagste van deze twee opzeggingsvergoedingen is de opzeggingsvergoeding die u dient te betalen.

Uiteraard betaalt u altijd via de manier met de laagste opzeggingsvergoeding. Na inlevering van uw leaseauto wordt het private-leasecontract ontbonden.

Hoe wordt de berekeningswijze van de opzeggingsvergoeding nu in de praktijk gehanteerd? Via onderstaande voorbeelden maken wij u dat verder duidelijk.

Een rekenvoorbeeld:
Uw maandtermijn bedraagt € 200,-. De overeengekomen leaseperiode is 36 maanden. U zegt op tegen het begin van de 25ste maand.

Berekeningswijze 1:
Zonder de opzegging zou u aan termijnen nog 12 maanden x € 200,- = € 2.400,- moeten betalen. De opzeggingsvergoeding bedraagt 40% van € 2.400,- = € 960,-.

Berekeningswijze 2:
Het leasetarief gebaseerd op een looptijd van 24 maanden was, ten tijde van het aangaan van uw overeenkomst, € 250,- per maand. Het verschil in tarief dat u heeft betaald op basis van 36 maanden ten opzichte van het tarief gebaseerd op 24 maanden, is € 50,- per maand. De opzeggingsvergoeding bedraagt € 50,- x de verstreken looptijd van 24 maanden = € 1.200,-.

In dit rekenvoorbeeld is de opzeggingsvergoeding berekend op Berekeningswijze 1, € 960,-, het laagst. Dit bedrag betaalt u ons. Wij ontbinden het contract zodra u de auto heeft ingeleverd.

Toyota Private FlexLease: na 1 jaar maandelijks opgezegbaar
Bent u op zoek naar een private-leasecontract met meer flexibiliteit? Dan denk dan eens aan Toyota Private FlexLease. Toyota Private FlexLease biedt u naast alle voordelen van Private Lease ook de mogelijkheid om uw auto al na 1 jaar zonder extra kosten en zonder opgave van reden in te leveren. Met Private FlexLease wordt uw contract na 1 jaar maandelijks opzegbaar zonder beëindigingskosten. De opzegging dient 2 maanden van tevoren schriftelijk gemeld te worden aan Toyota Financial Services.

Toyota Financial Services beschikt vanaf 1 oktober 2017 over het Keurmerk Private Lease. U kunt op de site van Keurmerk Private Lease dit controleren. Op deze site staan alle aangesloten Lease Maatschappijen. www.keurmerkprivatelease.nl

U kunt contact opnemen met de Toyota dealer bij u in de buurt of met Toyota Financial Services. Toyota Financial Services is iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 08.30 uur tot 17.30 uur via telefoonnummer 0347 – 367 955. U kunt uw vragen ook via ons contactformulier stellen.

Toyota Financial Services naar een financiële dienstverlening van hoge kwaliteit. Daarom horen wij het graag als u niet tevreden bent. Uw reactie geeft ons de mogelijkheid om onze financiële diensten en producten te verbeteren. Klachten hierover kunt u mailen naar klachten@toyotafs.nl. Ons uitgangspunt is dat u binnen 14 dagen een schriftelijke reactie van ons ontvangt. Als deze termijn niet haalbaar is, informeren wij u daar tijdig over.

Heeft u een klacht over uw Toyota? Neem dan contact op met uw dealer.

Bent u van mening dat wij onvoldoende aandacht besteden aan uw klacht, dan kunt u terecht bij een onafhankelijke geschillencommissie. U kunt uw klacht binnen 12 maanden voorleggen aan de Geschillencommissie Keurmerk Private Lease. De Geschillencommissie biedt de consument één loket voor al zijn of haar klachten over private lease en is opgericht om de consument zo goed mogelijk van dienst te zijn bij meningsverschillen met een leasemaatschappij of tussenpersoon.

Geschillencommissie Keurmerk Private Lease
Bordewijklaan 46
Postbus 90600
2509 LP Den Haag
www.keurmerkprivatelease.nl

U kunt er ook voor kiezen om een rechter over het geschil te laten beslissen.

Zodra wij de documenten ontvangen hebben worden deze door ons gecontroleerd en alles goed is streven wij ernaar om u deze zo snel mogelijk toe te sturen. Indien het erg druk is moet u rekening houden met maximaal 5 werkdagen.

De eerste factuur is de startfactuur. Het bedrag is op de volgende wijze tot stand gekomen. Op het moment dat u in de auto bent gaan rijden gaat het leasecontract in. U betaalt vanaf die datum tot aan het eind van die maand. Omdat u een leasecontract altijd vooruit wordt betaald wordt ook het bedrag van de daaropvolgende maand geïncasseerd. Voorbeeld: U haalt de auto de 25e januari op. U betaalt die maand een deel van het termijnbedrag, van 25 tot en met 31 januari, tevens betaalt u de maand februari.

* Disclaimer Toyota Private (Flex)Lease advertentietarieven
* Toyota Financial Services leasetarief per maand o.b.v. Toyota Private Lease, 48 mnd, 10.000 km/jaar, wegenbelasting in provincie Utrecht, incl. max. bonus/malus (12 schadevrije jaren) en BTW, en excl. brandstof • Tarieven kunnen afwijken per provincie i.v.m. wegenbelasting en bij gekozen uitvoering, wijziging van opties, looptijd, kilometrage, schadevrije jaren en gewicht • Meerkilometerprijs varieert tussen € 0,04 en € 0,11 per km, exacte prijs staat vermeld op de offerte • Geldig vanaf 1 augustus 2018 • Toetsing en registratie BKR • Wijzigingen en typefouten voorbehouden • directsales@toyotafs.nl

Toyota Cookiebeleid

Onze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikservaring te bieden. Als u hiermee akkoord gaat kunt u gewoon verder gaan. In ons cookiebeleid leest u meer over cookies en kunt u indien gewenst uw cookie instellingen aanpassen.